Satubussi


Tuulivoimaloihin on tutustutettu kuntapäättäjiä bussikyytien avulla. Kyytien yhteydessä on kerrottu kiinnostavia asioita tuulivoimasta. Kutsumme näitä kyytejä satubussiksi.

Satubussi on mahdollisuus hetkeksi päästä pois tästä todellisuudesta. Kun hyppäät satubussiin, pääset matkalle kauniiseen mikä-mikä-maahan. Siellä energia on puhdasta, rahaa kuntaan tulee ovista ja ikkunoista - eikä kummoisia haittoja ole. Kuten kaikki sadut, tällä bussimatkalla kerrottu satu on liian hyvä ollakseen totta.

Valitettavasti satubussissa lähes kaikki mielipiteet ovat maksettuja: esiintyjät ovat taloudellisesti sidottuja kyseiseen alaan. Jopa "lähiasukkailta" löytyy toisinaan mielenkiintoisia kytkyjä.
  • Tuulivoimaloilla täytyy olla älyä, jotta ne mukautuvat sadun tarinaan sopivasti (Youtube)
  • Uhkaavia satuja: "EU pakottaa Suomen rakentamaan metsät täyteen tuulivoimaloita" (vääriä numeroita ja tietoja). Todellisuudessa Suomi on jo täyttänyt EU velvoitteet (TVKY: Suomi täytti 2020 tavoitteet etuajassa).
  • Satuihin kuuluvia numeroita ja faktoja "pakko tehdä kalliin tuontienergian takia" - todellisuudessa tuulivoima on Suomen kalleinta sähköä (TVKY: Tuuliwatille lähes 60 miljoonaa yritystukia)
 Kunnalle satubussissa on useita osa-alueita:
Kun satubussista astuu ulos on mukava tunnelma. Eiköhän aloiteta tuulivoimaprojekti!

Toisaalta on asioita, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti